Om oss

Vi, Lovisa och Daniela som satt samman denna bok har känt varandra så länge vi kan minnas. Uppväxta i ett radhus i en stockholmsförort delade vi en hel tonårstid tillsammans. Det var 90-tal, innan mobilernas och internets genombrott. Vi handlade kläder på secondhand, skolkade, drack kanel te och rökte på café. Lyssnade på Erica Badu och läste dikter av Bruno K Öjer. Om helgerna tog vi pendeln till andra sidan stan, gick över frusna sjöar och lyssnade på killar som jammade. Sent hem med nattbuss gick vi samma väg hem ibland helt tysta med sminket rinnande, ibland glada och uppspelta.Ungdomens tid är fylld av så mycket känslor och intryck. Allt genomgick vi tillsammans men även om vi pratade mycket med varandra fanns det känslor som stannade inom oss själva sådant som inte gick att dela med sig av. Det nedtecknades i dagböcker.

I tonåren har vi ännu så många val kvar att ta. Allt är i början på något. Tid är förgängligt, det vet vi, men tänker inte alltid på det. Huset där vi växte upp finns kvar men bebos nu av nya tonårstjejer som tar sällskap till tunnelbanan och delar en cigg eller kanske lyssnar på samma låt.

Vår förhoppning är att denna bok ska nå ut till de som är unga idag och förhoppningsvis om inte vara till tröst så av intresse.

/Lovisa och Daniela